Friday 4 July 2014

Više o Skype časovima - šta je potrebno, cene, zakazivanje



Oni koji su pratili dosadašnje postove znaju da sam već pričala o webinaru koji sam pohađala zimus radi usavršavanja sebe kao predavača. Upravo taj seminar, kao i koleginica koja uspešno vodi svoj blog oitalijanskom i portugalskom jeziku, nadahnuli su me da se i ja okušam u ovom vidu nastave.

Razvoj tehnologije je neminovan i na nama je da se prilagođavamo procesu, te budemo dostupni našim klijentima i učenicima kroz različite vidove nastave. Osim činjenice da sam preko noći bukvalno napravila kompletno opremljenu učionicu u svom domu i odlučila se na korak samostalnosti i kompletne inventivnosti, kreativnosti, te profesionalnosti za koje verujem da nedostaju našim lokalnim školicama jezika, isto tako sam se odvažila i na nepoznanicu - online časove (evo i jedan odličan primer snimljenih lekcija izvornog govornika!)

Atmosfera tokom jedne od književnih večeri u učionici

Nije sramota da nešto ne znamo. Trebalo bi se potruditi da naučimo, da pokušamo da savladamo. Jedino kada počnemo da radimo, zaista odmeravamo težinu podviga, ali i sagledavamo sopstvene rezultate, uspehe i neuspehe. Iz neuspeha i na greškama najjače gradimo sopstveno iskustvo i znanje.

Verovali ili ne, za otvaranje škole ne morate da imate odgovarajuću diplomu ni zvanje. Važna je papirologija i novac. Zato dobro razmislite i raspitajte se o sposobnostima i iskustvu profesora pre nego što odaberete školu jezika. Osim toga, uvek možete da preskočite školu i odaberete privatnog nastavnika. Neretko se i u privatnim učionicama mogu obrazovati grupe ako ne želite da se odlučite za individualnu nastavu. Takođe možete da se odlučite i za ovu, savremenu vrstu poduke - putem Skype-a.

Za online časove je potrebno

Stabilna internet konekcija, Skype i slušalice sa mikrofonom, ako želite, možete koristiti i web kameru. Pripremite se na dodatni rad jer u ovakvim slučajevima mnogo zavisi od učenika. Po dogovoru utvrđujemo koji i kakav kurs želite, koji udžbenik koristimo i koliko često želite časove na mesečnom (nedeljnom) nivou. Postoji i mogućnost učenja 2 na 1.

Upis kursa

Ukoliko želite da krenete na online kurs, kontaktirajte me preko e-mail adrese (panteraster@gmail.com) ili preko Facebook strane gde ćete ukratko objasniti koje su vaše želje, šta želite da postignete, koji nivo biste želeli da upišete (A1,A2,B1,B2,C1,C2) ili specijalizovani kurs (stjuardese, poslovni, medicina, konverzacija...). Nakon toga se dogovaramo oko literature i učestalosti časova. 

Cene časova

Cene časova zavise od više faktora, kao što su tip kursa, koliko osoba pohađa kurs, da li je u pitanju dvoje čalanova iste porodice i tako dalje. Za sva konkretnija pitanja je najbolje da uspostavite lični kontakt sa profesorom.

Uplaćuje se unapred za najmanje 4 časa. Ukoliko zakažete i uplatite 10 časova ili dvočasa, jedanaesti dobijate gratis. Uplate se vrše na tekući račun - dinarski (Srbija) ili devizni (inostranstvo) i po njihovom prispeću počinjemo kurs (nastavu).

Ukoliko želite da vidite kako izgleda jedanonline čas, možete zakazati probni čas u trajanju od 15-20 minuta. Probni čas je besplatan.

Ukoliko imate još pitanja, slobodno pišite na mail, skype, facebook stranu ili formular putem bloga.

No comments:

Post a Comment