Friday 20 June 2014

Бесплатни преводи медицинске документације



Преводилачко срце је акција коју је покренула Олгица Андрић, професор италијанског језика и судски тумач за италијански језик из Новог Сада (http://oljafiore.blogspot.com).

Акција је покренута са циљем да се олакша свима онима којима је неопходно лечење у иностранству. Страница на друштвеној мрежи Facebook тренутно обухвата солидан број професора, преводилаца на неколико страних језика (енглески, италијански, францсуки, немачки, грчки...) који ће бесплатно да врше превођење све медицинске документације неопходне за одлазак на лечење и успостављање комуникације са институцијама у којима се лечење пружа (да ли у виду директног контакта, проналажења контакта или превода пропратних писама).

Нама то одузима неко време, а оно нема цену, као ни здравље обичног човека који је иначе притиснут недаћама са свих страна. Дати поклон је веома леп осећај. Не можемо побољшати здравље, али можемо да пружимо своје знање и да га поделимо на хуман начин. Њима значи много. Значи им сваки људски напор, сваки осмех и сваки труд.

Уколико сматрате да на било који начин можете да допринесете овој акцији или вам треба наша помоћ, придружите нам се на друштвеној мрежи Facebook: www.facebook.com/groups/prevodilacko.srce/ или пишите на prevodilacko.srce@gmail.com.

Љиљана Самарџић


No comments:

Post a Comment